Sposób przygotowania

Filety z kurczaka lekko rozbijamy i nacieramy suszonym czosnkiem i czubrycą.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie.

Dodajemy rozmrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.

Dusimy około 20 minut od czasu do czasu podlewając mlekiem.

Następnie do szpinaku dodajemy pomidory z puszki i dusimy jeszcze przez 10 minut.

W tym czasie na rozgrzanej patelni grillowej smażymy kurczaka.

Gotowego kurczaka podajemy ze szpinakiem posypanym kilkoma kostkami fety.

Smacznego :)
Przepis z książki "Jedz pysznie, chudnij cudnie".

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pięknie się prezentuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !