Sposób przygotowania

oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli dodawać stopniowo cukier aż powstanie biała lśniąca masa,żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia delikatnie rozkłócić i wlać do ubitych białek,mąki przesiać dodać do masy i delikatnie wymieszać wylać do tortownicy i upiec w temp.180st.ok.30min.budyń rozpuścić w 1/2 litra soku dodać cukier a pozostały sok zagotować masę budyniowa wlać do gotującego się soku i energicznie mieszać aby nie powstały grudki zagotować i odstawić,śmietanę ubić dodać rozpuszczoną żelatynę,wystudzone ciasto przekroić na połowę na jedną część wylać masę budyniową a na drugą śmietanę gdy budyń wystygnie obie części skleić po wierzchu posmarować śmietaną schłodzić w lodówce,udekorować pomarańczami i czekoladowymi rożkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    rewelacyjne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !