Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć do miski, wlać połowę ciepłej wody, wymieszać widelcem, przykryć ściereczką i odłożyć na 15 minut w ciepłe miejsce. Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z solą, na środku zrobić dołek, wlewać rozczyn, 2 łyżki oliwy, pozostałą wodę i posiekać nożem. Następnie wyrabiać rękami około 10 minut, rozwałkować i wyłożyć na przygotowana brytfannę, pozostawić do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pokrojoną w kostkę obraną i oczyszczoną z włókien dynię, oprószyć solą i pieprzem. Na drugiej patelni wymieszać koncentrat pomidorowy z pokrojoną wędliną, ziołami, cebulą i pieczarkami, przyprawić do smaku, podsmażyć. Wyrośnięte ciasto posmarować ketchupem, wyłożyć farsz, posypać podsmażoną dynią, ułożyć plasterki żółtego sera. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200-220 stopni około 15-20 minu

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Dyni na pizzy jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszna musi być:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna wersja
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !