Sposób przygotowania

Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na parze na puszystą masę. Gdy masa potroi swoją objętość, zdjąć z ognia i ubijać do ostudzenia. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy, dodać sok z cytryny i lekko wymieszać. Następnie delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Ciasto wylać do brytfanny wyłożonej pergaminem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180-200 stopni około 15-20 minut. Upieczone ciasto ostudzić, przekroić w poprzek na 2 blaty. Jeden blat posmarować połową powideł, wylać ugotowany budyń, posmarować pozostałymi powidłami i przykryć drugim blatem. Wierzch ciasta polukrować, ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne ciacho do kawy
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !