Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy, a następnie gotujemy na póltwardu w posolonym wrzątku. Po ugotowaniu kapustę odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Pokrojoną cebulę przekładamy na patelnię i podsmażamy na złoty kolor. Następnie do podsmażonej cebuli dodajemy osączoną kapustę i całość razem dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz kwaskiem cytrynowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    moja ulubiona
  • 3
    original
    Opublikowano

    pestka

    jako dodatek do mięska - pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    robię podobną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !