Sposób przygotowania

Margarynę posiekać. Dodać przesitowaną mąkę, żółtka i cukier puder. Wszystko razem posiekać. Składniki musza być całkowicie połaczone,a jeśli chcemy ugniatać ręcznie należy uważać by zbytnio nie ogrzać ciasta. Włożyć na kilka minut do lodówki. Zimnym ciastem wylepiec foremki do babeczek uprzednio wysmarowane margaryną.
Ugotować budyń na mleku. Ostudzić. Masło utrzec na puch. Pod koniec dodać budyń i cukier puder. Zmiksować.
Na zimne babeczki nałożyć masę. Na nią położyć brzoskwinie- srodkami na wierzch.
Po 1 łyzeczce zelatyny rozpuścić w 5 łyzkach likieru. Kiedy zacznie tężeć Paloc na brzoskwinie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !