Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Przygotowac galaretkę w ¾ podanej ilości wody.
Masa serowa:
Przygotować zelatynę wg przepisu na opakowaniu. Ser zmielić dwa razy. Śmietane ubić na najwyższych obrotach na puszystą masę. Pod koniec dodać cukier puder i zimną zelatynę. Ser zmiksować na gładko. Następnie dodać ubitą śmietanę i razem zmiksować.
Ser rozłożyć na zimny biszkopt. Ułożyć opłukane i obrane truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda bardzo bardzo smacznie;):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mmm pychaa:>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !