Sposób przygotowania

Cukier puder, jajka i olej utrzepujemy. Dodajemy mąkę i ok 1-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Ucieramy na jednolitą masę. Pieczemy ok 45 min w temp ok 170 stopni. Gdy ciasto będzie gotowe i ostygnie, przekrawamy za pomocą długiego i ostrego noża wzdłuż. Jabłka myjemy, obieramy i wycinamy gniazda nasienne. Wkładamy do rondelka, wylewając na dno odrobinę wody. Lekko prużymy na małym ogniu i jak się już rozpadną doprawiamy cynamonem i opcjonalnie cukrem pudrem. Studzimy. Takimi jabłkami przekładamy ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce w celu lekkiego wsiąknięcia jabłek w ciasto. Tabliczkę mlecznej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciepłą czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i posypujemy wiórkami. Najsmaczniejsze w tym cieście jest to, że ciepła czekolada do pewnego stopnia wsiąknie w ciasto, które będzie pyszne.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !