Sposób przygotowania

Połowę kostki masła roztopić w 2 szklankach wody. Gdy zacznie się gotować dodać mąkę i zaparzyć ją,szybko mieszając.

Po ostudzeniu dodajemy jajka i dokładnie mieszamy aby powstała nie za gęsta masa. Wkładamy ją do urządzenia do dekoracji tortów i wyciskając masę na blachę wyłozoną papierem do pieczenia wyciskamy dowolne kształty.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st i pieczemy ok 25 minut-tak aby były złociste. Studzimy. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu,kiedy ostygnie miksujemy go z masłem. Tym samym urządzeniem do tortów szprycujemy wypełnione powietrzem ciasteczka. Do jednej miski kruszymy biała oraz gorzką czekoladę,lecz nie mieszamy ich. Roztapiamy w kąpieli wodnej. Gorącą czekoladą polewamy przygotowane ciasteczka tak,aby obie czekolady były widoczne. Zostawiamy do ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    mmmm eklerki.....pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moje ulubione ciasteczka !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !