Sposób przygotowania

Jedna ładną kapustę obgotowujemy w całości ,wyciągając po kolei ugotowane liście . Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie . Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku . Połowę drugiej kapusty kroimy w paseczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i siekamy drobno . Dodajemy na masełko z cebulką podsmażamy. Dodajemy kaszę mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Ściągamy z palnika studzimy . Taki farsz nakładamy na liście młodej kapusty . Zawijamy gołąbki . Układamy ciasto na patelni zalewamy woda z rosołkiem i gotujemy chwileczkę .Podajemy z szczypiorkiem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    smaczne
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    polecam na obiad
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    z prażoną nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !