Sposób przygotowania

Całą główkę kapusty gotujemy około 15 minut. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie 10minut a następnie zostawiamy pod przykryciem na kolejne 10minut. Do ryżu dodajemy mięso mielone, jajko, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Z kapusty oddzielamy liście. Z przygotowanego farszu robimy kulki i wkładamy je do jednego liścia kapusty. Dokładnie zawijamy. Gołąbki układamy w brytwanie jeden na drugim. Zalewamy do połowy gorącą wodą. Gołąbki dusimy około 50 minut. Po tym czasie wyjmujemy, wykładamy śmietanę i polewamy ketchupem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszne na pewno;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    wygląda przepysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    muszą być dobre ale wolę z sosem pomidorowym
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    bardzo apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !