Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną i rozduszamy ziemniaki, tworząc z mąką jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej. Z ziemniaków tworzymy kulki i spłaszczamy je, kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Rzodkiewkę kroimy w półtalarki, sałatę rwiemy a szczypiorek drobno siekamy. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy jogurt naturalny a na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Prosty a smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    prosty i smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    szybko się robi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !