Sposób przygotowania

Zagotować ocet z 500ml wody, posiekaną cebulą i przyprawami. Mięso w kamiennym garnku zalać wrzącą bejcą. Po 3 min. Wyjąć mięso, bejcę ostudzić i znowu włożyć do niej mięso. Odstawić na 2 dni.
Mięso opłukać, naszpikować pokrojoną słoniną, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 3 łyżkami bejcy i piec 70 min. W temp. 200 stopni. Mięso polać śmietaną wymieszaną z mąką i piec 20min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    wspaniała;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !