Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i przełożyć do blendera, dodać zielone listki i czosnek, rozdrobnić (nie musi być papka, a mogą być widoczne kawałki mięsa). Do masy mięsnej dodać sól i aromatyzowany olej który jest bardzo pikantny więc ja już nie dodaję pieprzu, ale jeśli ktoś ma ochotę może to zrobić. Na dużym liściu sałaty kładziemy po łyżce farszu i zwijamy jak gołąbki, układamy na gorącym grillu i trzymamy na nim do 5 minut z jednej strony, w trakcie grillowania możemy dodatkowo posmarować nasze gołąbeczki zalewą z czosnku będą wtedy bardziej pikantne.
Sos śmietanowy:
Pomidora kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i mieszamy razem ze śmietaną, dodajemy do tego szczypior i wszystko doprawiamy do smaku> Gołąbeczki podajemy z sosem śmietanowym,możemy je podać na talerzu polane sosem lub maczać w sosie to wszystko zależy od nas.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !