Sposób przygotowania

palmę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. następnie dodawać po jednej łyżce twarogu. Utrzeć na jednolitą masę, dodać 2 budynie, olejek, sparzone rodzynki i skórkę z jednej cytryny.
białka ubić, dodac do masy, pozostawić niewiele na "górę" dodać 1/2 szklanki cukru i ubić na sztywną pianę.

ciasto wylac do formy piec 60 minut w temp. 180 stopni po 50 minutach na wierzch polac ubite białka z cukrem i piec pozostałe 10 minut.

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pycha ;)
  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    tak jak wygląda tak też smakuje:) rozpływa się w ustach:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gottrina

    ciekawie wygląda
  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !