Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Obrywamy listki bazylii, myjemy i osuszamy. Wrzucamy je do moździerza (malaksera) i miażdżymy na papkę. Dodajemy czosnek. Na patelni, smażymy posiekane orzechy nerkowca, podsmażamy chwilkę. Następnie wrzucamy bazylię z czosnkiem, trochę smażymy. Przyprawiamy do smaku solą. Opcjonalnie dla mięso - lubnych można razem z orzechami podsmażyć pokrojonego kurczaka w kosteczki. Wszystko wrzucamy do makaronu i posypujemy parmezanem dla smaku!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    MUSZE SPRÓBOWAĆ
  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    czyli makaron z pesto.uwielbiam taki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowite
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    No no.. pysznie wygląda;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    ciekawe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !