Sposób przygotowania

Margaryne utrzeć z cukrem(150g) na puch, ok 15 minut. Po kolei dodawać jajka, cały czas mieszając do uzyskania jednorodnej masy. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać stopniowo do masy i mieszać już delikatnie łyżką. Przelać na formę wyłożoną pergaminem, piec ok 30 minut w 180 stopniach.

140 g cukru wyspać do rondla i zalać 3 łyżkami wody. Gotować do uzyskania gęstego syropu.(ma miec ok 130 stopni). Nie można go skarmelizować ! Białka ubić na pianę i dalej ubijając dodawać stopniowo gorący syrop. Kawę rozpuścic w 2 łyżkach wody, ostudzić i wymieszać z masłem. Połączyć z pianą i wmieszać bakalie.

Upieczony biszkopt rozkroić na pół , nasączyć dowolną zaprawą i posmarować warstwą dżemu a potem 2/3 kremu maślanego. Nałożyć drugi biszkopt i rozsmarować na wierzchu resztę masy, posypać przesiekanymi orzechami włoskimi. Polać odrobiną rozpuszczonej gorzkiej czekolady.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !