Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości w łupinkach, studzimy. Kroimy w średnie plastry, które układamy na patelenkach do raclette. Doprawiamy solą i pieprzem. Na plastrach ziemniaków kładziemy po talarku kiełbasy żywieckiej. i średnim plasterku sera raclette. Zapiekamy do czasu aż ser się ładnie przyrumieni i lekko rozpuści. Przed podaniem posypujemy ziołami prowansalskimi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Marzy mi się grill z raclette. Przepyszna przekąska.
  • -1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    producenci Raclette powinni takie przepisy dołączać do grilla w formie książki, a dla Ciebie tantiemy :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !