Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Pokroić w średnią kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Ogórki osuszyć i pokroić w pół plasterki. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę.
Mięso umyć, osuszyć pokroić na małe kawałki.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso i oprószyć solą. Podlać wodą i dusić około 20min. Oprószyć pieprzem, dodać połowę przygotowanej cebuli i dusić do miękkości i odparowania płynu. Często mieszać. Pieczarki opłukać, pokroić i udusić na maśle do odparowania płynu. Ciepłe mięso i pieczarki połączyć z jajkiem, ogórkiem i resztą cebuli. Doprawić do smaku.

Podawać z sosem ketchupowym, albo czosnkowym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo ciekawe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    Fajna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !