Sposób przygotowania

Mięso mielimy,dodajemy jajko,bułkę tartą,otręby,przyprawy oraz posiekaną cebulkę.

Dokładnie wyrabiamy masę.

W oddzielnej miseczce widelcem rozdrabniamy twaróg,solimy,dodajemy posiekany szczypiorek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy.

Łyżką odmierzamy porcję masy mięsnej i spłaszczamy na dłoni,na środek układamy łyżeczką porcję farszu i szczelnie zamykamy kotlet formując dowolny kształt.

Takie kotlety obtaczamy w pokruszonych krakersach i smażymy na rozgrzanej patelnii aż zrobią sie złociste i chrupiące.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ale bym zjadła takiego kotlecika
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    SUPER PRZEPIS!! Te krakersy, twarożek, otręby i kotlet mielony = cudowne połączenie! KONIECZNIE WYPRÓBUJĘ :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    ciekawy przepis:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !