Sposób przygotowania

Skrzydeka myjemy i osuszamy. Zsypujemy papryką,czosnkiem i oprószamy solą. odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.

Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i na każdym kładziemy malutki kawałek gęsiego smalcu. Nakrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 50 minut. W tym czasie w rondlu rozgrzewamy plaster masła i wsypujemy ryż,prazymy mieszając ok 3 minut. Lekko solimy i zalewamy wrzącą wodą tak,aby przykryła ryż o grubość palca. Przykrywamy i gotujemy na minimalnym ogniu 15 minut.

Kurczaka odkrywamy,polewamy powstałym sosem i dopiekamy bez przykrycia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !