Sposób przygotowania

składniki ciasta zagnieść na gładką masę wstawić do lodówki na 30min. podzielić ciasto na 10porcji i każdą rozwałkować wyłożyć do natłuszczonych foremek o średnicy 10cm.upiec w temp.200st.ok.15min.polewę lub czekoladę pokruszyć rozpuścić w rondelku w kąpieli wodnej polać nią upieczone babeczki budyń ugotować w/g opisu na opakow. wystudzić i nakładać do babeczek truskawki umyć odszypułkować i na środku każdej babeczki układać po jednej i listku mięty jeśli mamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    użyłam tutaj mniejszych foremek jak są podane w przepisie ponieważ o takiej wielkości nie posiadam,wyszło trochę więcej sztuk :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne babeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne słodkości i jak ładnie się prezentują
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !