Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy żółtka, posiekaną margarynę oraz 3 łyżki śmietany kremówki. Z podanych składników zagniatamykruche ciasto. Owijamy je folia spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Następnie dno oraz boki formy do tarty wylepiamy ciastem, obciążamy je grochem i pieczemy 25 minut w temp. 180*C. Jagody przebieramy, płuczemy pod bieżącą wodą i osączamy na sicie. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem. Następnie ubitą śmietankę wykładamy na wystudzone ciasto kruche. Wierzch posypujemy osączonymi jagodami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !