Sposób przygotowania

10 jaj gotujemy na twardo,pieczarki czyścimy i ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Tak samo trzemy ser i ostudzone jaja. Szcypiorek i cebulę siekamy. Groszek osączamy.

Posiekaną cebulę podsmażamy z pieczarkami tak długo,aż odparuje z nich płyn. Dodajemy do startych jaj wraz z serem,szczypiorkiem,groszkiem,majonezem,śmietaną oraz dwoma surowymi jajkami. Doprawiamy sola oraz pieprzem,dokładnie mieszamy i taką masę przelewamy do keksówek posmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy godzinę. Pieczeń najlepiej pozostawić w uchylonym piekarniku aby całkowicie ostygła-najlepiej piec wieczorem bo wtedy z rana jest w idealnym stanie :)

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Ciekawy przepis. Na pewno pyszna ta pieczeń.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale super przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !