Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona szynka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 80 dag
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Goździki całe Prymat 5-6 szt.
ziele angielskie 2 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka

Szynkę umyć i osuszyć. Natrzeć solą, naszpikować goździkami i polać oliwą. Dołożyć połamany listek laurowy i ziele angielskie. Zawinąć w folię aluminiową, schować do lodówki na noc. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. godziny.
Szynkę można upiec z ziemniaczkami i podać do obiadu lub wystudzić i kroić na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 12.11.2012 11:58
świetne mięsiwo
Jodaj 21.07.2012 22:41
pyszna szyneczka
Justyna/Dzastus 18.07.2012 11:32
tez tak robiłam, bardzo lubie domowa szynkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak