Sposób przygotowania

Mąkę, żółtka, masło i proszek posiekać i wyrobić ciasto. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i wyrobić. Włożyć część białą i ciemną do zamrażarki. Trzecią, białą część rozwałkować na blaszce, ponakłuwać widelcem i podpiec około 15 minut. Następnie posmarować dżemem, zetrzeć brązowe ciasto na tarce o grubych oczkach, wyłożyć sztywno ubitą pianę z białek i cukru. Zetrzeć białe ciasto.

Piec około godzinę w temperaturze 170 stopni, następną godzinę suszyć ciasto w 50 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !