Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić na gładką masę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki.

Nastawić piekarnik na 170 stopni, foremki do babeczek wysmarować masłem i wyłożyć cienką warstwą ciasta kruchego. Na każdą babeczkę położyć folię aluminiową i wsypać groch lub fasolę.

Babeczki piec około 25 minut, po czym wyjąć z piekarnika, zdjąć folię z grochem, przestudzić i wyjąć babeczki z foremek.



Wystudzone babeczki napełniać świeżo ubitą śmietanką i nakładać malinki, na całość zetrzeć na małej tarce czekoladę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    coś pysznego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    dobry deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Ile to może poleżeć bez usztywnienia śmietany?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !