Sposób przygotowania

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. na patelnię wlać olej i wrzucić czosnek, zeszklić, po czym dodać mielone mięso, całość lekko przesmażyć. Do mięsa dodać przyprawy, bazylię, oregano, sól i pieprz, przypraw nie należy żałować - im więcej ziół, tym lepiej.

Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, wyciąć twarde części i pokroić w kostkę. Do smażącego się mięsa dodać pokrojone pomidory i ketchup, smażyć, aż z pomidorów powstanie sos i dobrze się zredukuje.

Bakłażany umyć, przekroić na pół i wydrążyć, ułożyć je w dużej brytfannie lub blaszce przy sobie. Piekarnik nastawić na 180 stopni.

Gotowym farszem napełniać bakłażany tak, żeby farszu nie zostało, na sam koniec na mięsko położyć pokrojony w paseczki ser. Całość wstawić do piekarnika i zapiekać około 20 minut, aż ser całkiem się roztopi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !