Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka i ubić na małych obrotach. Później dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć łyżką. Przelać na brytfannę wysmarowaną masłem i piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić. Następnie przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Bitą śmietanę ubić, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę. Przełożyć na ciasto. Powbijać delikatnie poziomki. Wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    mniammm :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam takie ciasta, przypominają mi lato
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    biszkopt u mnie szybko się rozchodzi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !