Sposób przygotowania

Z mąki jaj ,wody i szczypty soli zagniatamy tradycyjne ciasto na pierogi.Ziemniaki przepuszczamy przez praskę i łączymy z twarogiem mieszamy i doprawiamy do smaku.Ciasto cienko wałkujemy,wykrawamy okrągłe placuszki np. szklanką i kleimy pierogi.Gotowe pierogi wrzucamy do osolonej i z niewielką ilością oleju wrzącej wody,gdy wypłyną na wierzch wyciągamy

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    tzw ruskie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !