Sposób przygotowania

2 łyżki masła roztopić na patelni. Wsypać 1/2 płatków owsianych i cały czas mieszając uprażyć, aż będą złociste. Przed końcem prażenia dodać migdały, tak by one też zdążyły się zarumienić. Ostudzić.

W rondelku zagotować mleko z cukrem i pozostałym masłem. Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i wymieszać, aż się rozpuści. Dodać rodzynki i olejek migdałowy, wymieszać. Do ciepłej masy czekoladowej wsypać uprażone płatki z migdałami i te nieprażone, dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać.

Ulepić kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Udekorować rozpuszczoną czekoladą( ja włożyłam je na chwilę do zamrażarki, nadziałam na wykałaczkę i maczałam w czekoladzie). Pozostawić do ostudzenia w chłodnym miejscu.

Smacznego! :)

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawy apetyczny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !