Sposób przygotowania

posiekana cebulę zeszklić na oliwie dodać ryż i smażyć razem kilka minut wlać bulion i wino wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem,farsz ryżowy odstawić na ok.20min.kalarepę obrać odciąć plaster pokrywkę wydrążyć miąższ pozostawiając brzeg ok.1cm.miąższ pokroić i zeszklić na maśle wlać śmietanę2 łyżki śmietany odłożyć doprawić do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołowa,połowę posiekanej zieleniny wymieszać z resztą śmietany i dodać do farszu,łososia pokroić w kostkę i także połączyć z farszem napełniać wydrążone kalarepki wstawić do sosu i dusić na małym ogniu ok.20min.wyjąc kalarepy z sosu sos wymieszać z pozostałą posiekaną zieleniną i polać nim kalarepy i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam! Twój przepis brzmi mega apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !