Sposób przygotowania

W dużym garnku rozpuścić masło, dodać posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku, zeszklić. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kawałki i wlożyć do garnka, włożyć też pokrojoną w kawałki, oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę.

Całość dusić razem 10 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie zmiksować warzywa w garnku, wlać bulion, dodać przyprawy i gotować jeszcze 5 minut.

Wlać śmietanę kwaśną i jeszcze raz zmiksować blenderem, podawać od razu z pietruszką, makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Piękne zdjęcie :) i smak pewnie niesamowity !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Dziękuję serdecznie :) mimo dominacji pomidorów, to w smaku naprawdę króluje papryka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    pomidorowa robilam, paprykowa kiedys tez, a mieszanej nigdy, musze spróbowac na pewno jest pyszna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    pięknie wygląda, nawet mnie zmyliła że to krem z dyni:)) kolor obłędny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !