Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Magarynę roztopić. Ostudzić. Do miski wlać letnie mleko, dodać pokruszone drożdże, cukry, sól, jajka i wymieszać. Stopniowo przesiewać po trochu mąki. Wlać tłuszcz i cały czas wyrabiać łyżką ciasto. W zależności od gęstości ciasta można dosypywać mąkę. Gdy ciasto będzie dobrze wyrobione oprószyć lekko mąką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    dobre połączenie...
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienite !
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wręcz uwielbiam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super ciacha !
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznie wygladaja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    czekam z niecierpliwością na sezon truskawkowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pysznosci!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne takie swojej roboty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wspaniałości :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    aż ślinka leci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !