Sposób przygotowania

Białka razem z cukrem ubijamy na sztywną pianę.Do tego dodajemy żółtka, mąkę, cukier waniliowy i olej i mieszamy.Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na 180°C i pieczemy ok. 20 minut. Część soku zagrzewamy a w pozostałej rozrabiam suche budynie, potem mieszamy i podgrzewamy aż będzie gęsty.Budyń miksujemy z masłem!Układamy delicje.Przygotowujemy bitą śmietanę, kremówkę ubijamy na gęsto a do tego dodajemy przestudzoną galaretkę przygotowaną w podanej ilości wrzątku.Miksujemy i kładziemy na delicje.Dajemy do lodówki na ok. 2 godziny aż masa śmietankowa się zetnie.W tym czasie przygotowujemy galaretkę z dwóch opakowań galaretki, ale wody jak na jedną zgodnie z opakowaniem.przestudzona galaretkę wylewamy na białą masę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pysznie wyglada :)
  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    też podobne robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    superowe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    zielono mi:) super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !