Sposób przygotowania

Oddzielić żółtko od białka, białko ubić na sztywną pianę. W drugiej misce utrzeć żółtko z cukrem na puszystą, białą masę, dodać mascarpone i zmiksować.

Śmietankę ubić na sztywno - wmieszać ją i pianę z białka delikatnie do masy serowej, wymieszać całość bardzo dokładnie. Wstawić masę do lodówki.

Wymieszać w misce likier kokosowy z mleczkiem. Wiórki zarumienić na suchej patelni.

Przygotować 2 pucharki i wyłożyć połowę masy po równo. Biszkopty maczać w mieszance likieru z mleczkiem i układać na masie. Rozłożyć resztę masy na biszkoptach.

Wstawić deser na kilka godzin do lodówki - lub na całą noc. Wyjąć bezpośrednio przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Aksamitna pychotka :) dziękuję!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !