Sposób przygotowania

Wątróbkę obrać z żyłek błonek , umyć , osuszyć. Pokroić na plastry , zalać mlekiem , odstawić na co najmniej godzinę.Cebulę , obrać pokroić w plasterki . Rozgrzać 4 łyżki oliwy , usmażyć cebulę. Wyłożyć cebulę na talerz . Osuszyć porcje wątróbki i obsmażyć na oliwie po cebuli z obu stron . Następnie wlać wywar warzywny oraz wino.Dusimy pod przykryciem ok 20 minut.Zrobić zasmażkę z mąki i 3 łyżek oliwy , rozprowadzić w sosie . Sos doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Wątróbkę oprószyć sola i pieprzem.Koperek posiekać , posypać porcje wątróbki , po 2 kawałki na osobę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    rewelacja!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    nie przepadam za wątróbką! ale wyszła ci rewelacyjnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    nie przepadam za wątróbką! ale wyszła ci rewelacyjnie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    wole z kury wątróbkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Smaczna wątróbka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    lubię wątróbkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !