Sposób przygotowania

Masło stopić i ostudzić. W ciepłym mleku rozprowadzić 2 łyżeczki mąki, 2 łyżeczki curku pudru i drożdże. Odstawić na 10 min w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego zaczynu dodać wszystko prócz masła. Wyrobić. Dodać masło, ponownie wyrobć i odstawić do wyrośnięcia.

OWOCE:
70 dag rabarbaru,
2 łyżki cukru.

Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy o wym. 42x38cm. Nałożyć owoce.

KRUSZONKA:
15 dag margaryny,
3/4 szkl. cukru pudru,
cukier waniliowy,
1 1/3 szkl. mąki.

Składniki połączyć, zagniatać czubkami palców, aż powstanie kruszonka. Ciasto posypać kruszonką. Piec ok. godz w temp. 160st.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię taki, a z kruszonką mniam pysznie...........
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to ciasto nigdy mi się nie nudzi, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo dobre ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !