Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem, na przemian dodawać po 1 żółtku i mąkę z proszkiem. Dodać kakao. Piec ok. 20 min w temp. 180st.

KREM:
2 budynie śmietankowe,
8 dag cukru,
żółtko,
szkl. mleka,
kost. masła (20dag),
3 łyżki soku z brzoskwiń.

W trosze mleka rozrobić 1 budyń i żółtko. Resztę mleka wraz z cukrem zagotować. Ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce budyniu, dodać sproszkowany budyń oraz sok. Część kremu rozsmarować na cieście, resztę przełożyć do szprycy i wycisnąć dekoracyjne rozetki naokoło ciasta.

DODATKOWO:
galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa,
puszka brzoskwiń,
5 biszkoptów.

Galaretkę rozpuścić w 400ml gorącej wody, przestudzić.Biszkopty pokruszyć na ciasto. Brzoskwinie pokroić na połówki, ułożyć na cieście. Zalać tężejąca galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    piękne, pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Lubię takie ciasta :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię tego typu ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny wypiek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !