Sposób przygotowania

Kalafior rozdzielić na drobne różyczki, lekko obgotować.
Kapustę drobno pokroić, dodać 1/2 posiekanego szczypiorku,mały ogórek pokrojony w cienką kosteczkę, można dodać kilka cienko skrojonych rzodkiewek. Do tych składników dodać jeszcze odcedzone różyczki kalafiora. Całość wymieszać doprawiając sola i pieprzem, połączyć majonezem (ok pół małego słoika). Całość wyłożyć na talerz, na coś zielonego, formując "półpiłkę". Obkleić grubo pozostałym posiekanym szczypiorkiem, miejscami nakleić sześciokąty wycięte z plasterków sera żółtego, smarując je po stronie naklejenia majonezem.
Pozostałe rzodkiewki wykorzystać do dekoracji (biało-czerwona piłka, czy flaga)
Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    gratuluję talentu:) i pomysłowości!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dziekuję okazja ku temu akurat...a piłka w miarę łatwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    super pomysl :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    cudeńko!!! :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ładna piłka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    mistrzowskie danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    fajna piłeczka dla niejadka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !