Sposób przygotowania

Do mleka dodajemy margarynę oraz cukier i cukier wnailiowy. Całość zagotowujemy. Gdy tłuszcz się rozpuści dosypujemy stopniową kaszę. Cały czas mieszając chwilę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Część masy wylewamy do formy wyłożnej herbatnikami. Na tę masę układamy warstwę herbatników. Do pozostałej masy dodajemy kakao i dokłądnie mieszamy. Następnie wylewamy do formy. Wszystko dokładnie wyrównujemy. Na wierzchu układamy herbatniki. odstawiamy do wystygnięcia. Gdy ciasto jest już wystudzonę oblewamy je polewą czekoladową i dekorujemy np. posypką cukrową lub orzechami.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    ciekawy przepis, fajnie sie prezentuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne i piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo ciekawe ciasto
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię takie ciasto też:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie lubie
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda:)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Strasznie dawno tego ciacha nie robiłam... u nas "rodzinnie" zostało ochrzczone KASZALOT ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo fajne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    dobre
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super pyszności !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetne ciacho,na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !