Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Dokładnie umyte i obrane jabłka i mango kroję na plasterki, skrapiam sokiem z cytryny i mieszam z mąką kukurydzianą. Przekładam do naczynia żaroodpornego.
Przesianą mąkę wymieszaną z cukrem pudrem miksuję z olejem, aż składniki zaczną przypominać zacierki. Układam równą warstwą na owocach. Na wierzchu posypuję cukrem trzcinowym.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    ale pychotka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    mój ulubiony deser,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomysł na smaczny deser
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo lubię tego rodzaju desery, wszystko co najlepsze czyli owoce kruszonka (zwłaszcza w zdrowszej wersji) mniam
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mąkę orkiszową można kupić na kg ?
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam! i owoce i orkiszową mąkę. cały deser chętnie bym zjadła też :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    idealny deser do kawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !