Sposób przygotowania

1. Jajka miksujemy razem z cukrem, aż powstanie puszysta, gładka masa. Dodajemy śmietanę a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Na końcu wlewamy masło.

Patelnie z niewielką ilością oleju mocno rozgrzewamy i wykładamy na nią 1/3 ciasta. Przykrywamy przykrywką, zmniejszamy ogień i smażymy kilka minut. Gdy dół się przyrumieni delikatnie zsuwamy biszkopt na talerz i szybkim ruchem odkręcamy go do góry nogami nad patelnią, tak by nam się przekręcił. Znów przykrywamy i smażymy.

Przekładamy na talerz do ostudzenia.

Takim samym sposobem smażymy resztę placków.


2. Gdy placki już przestygną, smarujemy je cienko dżemem.

Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder do smaku. Przekładamy nią blaty.

Torcik jest już gotowy do podania :-)

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    świetny pomysł :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    3trzecia3

    Ta patelnia naprawdę mnie zaskoczyła, ale wypróbowałam i wyszedł pyszny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !