Sposób przygotowania

Niewielką formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia (równie dobrze możemy go nie używać, tylko posmarować formę margaryną i posypać ją mąką).

Mąkę mieszamy z budyniem, proszkiem i solą.

Piekarnik nagrzewamy do 175st.

Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.

Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Wbijamy po jednym jajku, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę wymieszaną z resztą suchych składników i mieszamy.

Ciasto wykładamy do formy i posypujemy kawałeczkami rabarbaru.

Pieczemy w temp 175stopni około 45 minut.

Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    ale prosty przepis, chyba zrobię jutro :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Szybkie, proste i bardzo smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    uwielbiam rabarbar, dla mnie strzał w dziesiątkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !