Sposób przygotowania

Kuskus wsypujemy do garnuszka, zasypujemy cukrem i zalewamy wrzącym mlekiem wymieszanym z wodą. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy na pół godziny. Studzimy.

Zimną kremówkę mocno ubijamy i mieszamy ją razem z przestudzoną kaszą.

Próbujemy. Jeśli jest za mało słodkie, wtedy dosładzamy cukrem pudrem.

Rozkładamy porcjami do szklaneczek / pucharków.

Na wierzch wykładamy po łyżeczce dżemu.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (umieszczając pojemniczek z połamaną czekoladą nad garnkiem z gotującą się wodą). Delikatnie studzimy.

Żółtko ucieramy mikserem z cukrem na jasną, gładką masę. Wlewamy czekoladę, dokładnie łączymy.Wsypujemy kakao i ponownie mieszamy.

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i dodajemy do masy czekoladowej.

Mus czekoladowy nakładamy do szklaneczek i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Smacznego :-)

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nietypowo,ale może być smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ciekawe połaczenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !