Sposób przygotowania

Do garnka włożyć opłukany wcześniej kalafior, zalać go wodą i osolić , gotować aż będzie miękki. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę , wyłożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć aż się mięso zrumieni. Puszkę fasoli odsączyć z zalewy, kapustę umyć i drobno posiekać , Gdy kalafior się ugotuje pokroić go na małe kawałki , wrzucić do miski , dodać kawałki usmażonego mięsa, posiekaną kapustę pekińską,obrane i drobno posiekane jajka, fasolkę konserwową , przyprawić wszystko solą i pieprzem . Zalać majonezem , wymieszać . I posypać na wierzch natką pietruszki .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra sałatka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !