Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Do rondla wlać wino, 0,5 l wody, dodać cynamon,wanilię, goździki, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem dziesięć minut.
Następnie przecedzić, wino wstawić do kąpieli wodnej, podgrzać, wlewać żółtka, ubijać przez 10 minut.
Wyjąć z kąpieli wodnej i ubijać jeszcze przez 5 minut.
Podawać zupę z biszkoptami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Dotąd znałam sos szodonowy :) Jest smaczny do deserów...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !