Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno pokroić.
Sandacza oczyścić, opłukać, posolić.
Sardynki drobno pokroić, wymieszać z cebulą i pieprzem.
Wymieszaną masą z sardynek i cebuli, posmarować sandacza z obu stron.
Masło roztopić.
Rybę przełożyć na brytfannę, polać roztopionym masłem, piec w umiarkowanej temperaturze.
Upieczoną rybę wyjąć.
Do sosu z pieczonej ryby dodać tartą bułkę, sok z cytryny i śmietanę, chwilę dusić.
Natkę pietruszki opłukać, osączyć, drobno pokroić.
Rybę ułożyć na półmisku, polać sosem, posypać natką pietruszki

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !