Sposób przygotowania

Mąkę posiekaj z masłem, dodaj cukier puder i 1 cukier waniliowy oraz żółtka. Zagnieć ciasto, zawiń w folię aluminiową i wstaw na 30 minut do lodówki. Po tym czasie odetnij 3/4 ciasta, a resztę włóż do zamrażalnika. Ciastem wylep blachę, nakłuj widelcem i zapiekaj 15 minut w piekarniku. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cukier, cukier waniliowy i cynamon, wymieszaj i odciśnij sok. Jabłka rozłóż na podpieczonym cieście. na wierzchu zetrzyj na grubych oczkach ciasto z zamrażalnika. Piecz 50 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !