Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto połączyć i zagnieść, schłodzić w lodówce ok 0,5h.

Ćwierć szklanki mleka wymieszać z mąkami i żółtkiem. Pozostałe mleko zagotować z cukrami, do gotującego się mleka wlać rozczyn i mieszać aż masa będzie miała konsystencję budyniu. Kiedy budyń ostygnie miksujemy go z miękką margaryną do uzyskania puszystej masy.



Ciasto cienko rozwałkować i kroić na długie 1,5cm paski. Foremki do rurek natłuszczać i owijać je paskami. Piekarnik rozgrzać do 190' i piec rurki ok. 20-25 minut do uzyskania złotego koloru.

Krem nakładamy do rękawa cukierniczego i nabijamy nim rurki z obydwu stron.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Pychotka
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygladaja bardzo kusząco :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pychotki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    śliczne i takie apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    bardzo ładne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !